Επίσκεψη στο Νυδρί

Το Νυδρί είναι παραλιακό χωριό του νομού Λευκάδας με πληθυσμό που φτάνει περίπου τους 900 κατοίκους,. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού και είναι το πιο γνωστό και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Το χωριό έγινε ιδιαίτερα γνωστό, όταν το 1963 o εφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε την αντικρινή νησίδα Σκορπιός. Έκτοτε το χωριό φιλοξένησε πλήθος διασημοτήτων από όλο τον κόσμο.

nidri

Το γαφικό ψαροχώρι, σήμερα είναι ο νούμερο ένα προορισμός, της μεγαλύτερης μερίδας των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και μπαρ και δίνει στους παραθεριστές τη δυνατότητα να κάνουν θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και να επισκεφτούν τα νησάκια του κόλπου, καθώς και την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.

Μπροστά στο Νυδρί, μέσα στον κόλπο, αναδύονται τα όμορφα «Πριγκιποννήσια» που το ένα δίπλα στο άλλο και μαζί με τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής δεξιά, δημιουργούν ένα υπέροχο νησιώτικο σύμπλεγμα, κάτι σαν φιόρδ. Αξίζει να τα επισκεφτείτε. Στο λιμάνι μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα από τα πολλά καραβάκια που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες ή να νοικιάσετε ένα μικρό βαρκάκι ή ταχύπλοο και να τα εξερευνήσετε μόνοι σας.

Γύρω στα 4 χλμ. μακριά από τον κοσμοπολίτικο οικισμό, οι κίτρινες ταμπέλες θα σε οδηγήσουν σε ένα θέαμα που ποτέ δεν περίμενες να βρεις εκεί…..τους καταρράκτες.

waterfall nidri1 waterfall nidri

Η καφετέρια που υπάρχει στην αρχή του μονοπατιού για τους καταρράκτες είναι το καλύτερο σημείο για να πάρετε  ότι σας είναι τα απαραίτητο γιατί από εδώ αρχίζει ο περίπατος. Σε περίπου 400 θα συναντήσουμε μια ξύλινη σκάλα ανάμεσα σε νερά και πλατάνια.  Οι μικροί καταρράκτες είναι εκεί προσφέροντας δροσιά και τον χαρακτηριστικό ήχο του νερού που πέφτει. Μια δεύτερη σκάλα στο βάθος σε περιμένει να σε οδηγήσει σε μεγαλύτερους καταρράκτες  και λίμνες που θα σας προκαλέσουν για πολλές βουτιές.

Για εκείνους που σχεδιάζουν να κάνουν μια έντονη νυχτερινή ζωή το Νυδρί είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Είτε ψάχνετε ένα ήρεμο εστιατόριο ή ένα μπαράκι για να απολαύσετε ένα ποτό, είτε ένα club για να χορέψετε μέχρι το πρωί, μπορείτε να βρείτε τα πάντα εδώ.  Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να απογοητευτείτε από τη νυχτερινή ζωή της Λευκάδας!

1

nightlife2